logo DForce

Meest gestelde vragen DFC Automotive

De gratis diensten van Dforce CC

Bij Dforce CC staat klantgerichtheid centraal,
daardoor bieden wij ook steeds enkele gratis diensten aan:

1. Gratis advies en tips om uw wagen optimaal te onderhouden

2. Gratis bijladen van de accu gedurende een behandeling

3. Gratis controle van de ruitenwissers

4. Gratis controleren van niveau van de ruitensproeiervloestof en bijvullen indien nodig.

5. Gratis controle van de staat van de banden en de bandenspanning, corrigeren indien nodig

 

Ik wil mijn wagen verkopen, kan Dforce CC mij hier bij helpen?

Uw wagen zonder zorgen, verschillende afspraken of mensen bij u thuis verkopen?

Dan u zeker bij ons terecht!
dankzij onze ervaring in het reconditioneren van wagens,
weten wij perfect waar potentiele kopers oog voor hebben
bij het kopen van een tweedehandswagen.

Bij verkoop van een tweedehandswagen kunnen wij diverse formulies aanbieden.
Dit gaande van een specifieke verkoop-gerichte behandeling
tot een all-in formule waarbij wij uw wagen promoten
en potentiële kopers de wagen in onze werkplaats kunnen bezichtigen.

Volgende zaken zijn in onze all-in formule inbegrepen
- verkoop-gerichte behandeling 
- uitgebreide fotoreportage
- verkoopsadvertenties op diverse websites
- verblijf in onze werkplaats
- bezichtigen van potentiële kopers

Uw wagen preventief beschermen tegen de winter

De winter, van alle 4 seizoenen is dit toch de grootste vijand voor uw wagen. Strooizout dat blijvende schade kan toebrengen aan de laklaag en carrosserie, zeer koude temperaturen welke kunststof- en rubber delen uitdrogen en verharden,...

Dit alles kan de gezonde conditie van uw wagen enorm aantasten en daardoor is het van groot belang dat deze op voorhand voorzien worden van een “Winter-Armor” om deze periode zo veilig mogelijk te overbruggen.

Laklaag:

Strooizout kunnen we in de winter niet wegdenken en is ook noodzakelijk om veilig verkeer mogelijk te maken.Echter is dit niet zo vriendelijk voor de lak- en carrosserie delen. De laklaag kan blijvend aangetast worden wat kan zorgen voor roestende plaatdelen.  

Om deze zo goed mogelijk te vrijwaren van deze schade is een goede bescherming nodig, en gezien de koude temperaturen, bij voorkeur een bescherming die niet al te vaak moet vernieuwd worden.  Ideaal hiervoor is een Sealant, gezien deze de beste bescherming zal leveren en tevens ook de langste standtijd.  

Hiervoor raden wij SmartSealant uit het SmartWax gamma aan. Indien u een matte of gewrapte wagen heeft hebben we de Jeatseal Matte Sealant in het gamma welke dezelfde bescherming kan bieden maar volledig geformuleerd is voor matte of gewrapte oppervlakken.

Ruiten en spiegels:

Hoewel op het glas geen rechtstreekse schade kan aangebracht worden, zijn deze ook niet veilig voor de winterse periode.
Door de frequente neerslag, vuile wegen en opspattend water ondergaan deze telkens ook hevige vervuiling. Wanneer men dan de ruitenwissers gebruikt wordt het aanwezige vuil van de ruit “geschraapt” als het ware en kan dit toch een behoorlijk gekraste ruit achterlaten. Ditzelfde geldt ook voor de buitenspiegels welke vaak met een doek of met de hand schoongeveegd worden, kan hier ook door de aanwezige vervuiling schade toegebracht worden zonder opzet.

Belangrijk is dus ook om de ramen te voorzien van een bescherming die ervoor zal zorgen dat vuil niet zo snel kan hechten en makkelijker reinigbaar is. Het beste product dat we hiervoor kunnen aanraden is Flyby30 uit het Carpro gamma, enige aandachtspuntje is dat deze gedurende 12 uur moet uitharden alvorens deze met vocht mag in contact komen. Een andere oplossing is ook op de ruiten en spiegels een sealant aan te brengen gelijk aan de laksealant bijvoorbeeld SmartSealant, deze zal minder duurzaam zijn dan Flyby30, maar als tegenprestatie is dit product sneller te verwerken en zijn geen langdurige droogtijden nodig.

Maar ook het glas aan de binnenkant van de wagen kan van de nodige aandacht genieten, wanneer we in de winterperiode in de wagen stappen, is bij vrijwel elke auto de ramen aangeslagen. Dit komt deels doordat het glasoppervlak enorm koud is en wanneer we in de wagen stappen tegelijkertijd vocht en warmte in de wagen brengen.
Dit kan het scherpe en ruime zicht rondom de wagen belemmeren en kan dus erg gevaarlijk zijn.

Ook hiervoor bestaat een goede remedie, eerst en vooral de ramen regelmatig reinigen. Dit kan zeer vlot met een specifieke glasscleaner zoals Chemical Guys Signature Glass Cleaner of SmartGlass.
Om dit heldere effect zeker langdurig te bewaren is door middel van een “anti-fog coating” Deze zal ervoor zorgen dat de ruiten niet of minder hard zullen aanslaan en sneller terug helder zijn. Hiervoor raden wij Carpro Fog-Fight aan welke hier specifiek voor ontwikkeld is!

Velgen, banden & Wielkasten:

Ook de velgen en wielkasten hebben een bij voorkeur een goede en duurzame bescherming nodig, gezien deze steeds het dichts bij het strooizout en andere vervuiling zijn.

Om de velgen zo goed mogelijk te beschermen is voorafgaan een grondige reiniging aangewezen. Hiervoor raden wij Diablo Gel en Iron-X aan, deze laatste is het ideale product om hardnekkige contaminaties en remstof te verwijderen en zo een proper oppervlak te behouden.

Daarna is het aangewezen om het velgoppervlak te beschermen met een velgenwax, hier gaat onze voorkeur uit naar RimWax, deze geeft een langdurige bescherming en bezit tevens ook een paintcleaner, welke tot diep in de porien van de aanwezige laklaag gaat reinigen en beschermen.

Om de banden zo goed mogelijk te conditioneren en te beschermen tegen de vrieskou en vervuiling, kunnen deze eerst grondig gereinigd worden met een all purpose cleaner zoals Chemical Guys All Clean+. Daarna dienen deze ook voorzien te worden van een bescherming, om een langdurig effect te garanderen opteer je best voor een product op gelbasis zoals Chemical Guys New Look Trim Gel deze zal het rubberen oppervlak voeden en beschermen tegen toekomstig vuil. Dit is trouwens ook van toepassing voor kunststof delen, raam en deurrubbers. Dit zal ook helpen voorkomen tegen vastvriezen.

Natuurlijk ook voor de wielkasten is dat strooizout en ander vuil een risico, gezien hier vaak plooien zijn om de stevigheid in de wielkast te verzekeren, echter hier kan deze vervuiling snel blijven steken en inwerken op de carrosserie met alle gevolgen vandien. Ons advies om deze defect vrij te houden is om deze allereerst regelmatig uit te spoelen, maar ook even grondig aan te nemen met een all purpose cleaner zoals Chemical Guys All Clean+ Of Orange Degreaser. Dit zal er voor zorgen dat alle aanwezig vuil losgeweekt en afgebroken wordt en zo de wielkast niet kan beschadigen. Maar ook preventief beschermen is mogelijk, ook hiervoor hebben wij een geschikt product in het Chemical Guys gamma namelijk Bare Bones, dit is een product die specifiek ontwikkeld is om de wielkasten te beschermen en conditioneren. Dit zal er dus voor zorgen dat het vuil minder snel blijft steken maar ook sneller kan verwijderd worden.

Besluit:

Wanneer men al deze stappen doorloopt zal uw wagen langdurig beschermd worden tegen de winterse invloeden,
zonder dat die vervuiling veel kans maakt om blijvende schade aan te richten welke dure reparaties teweeg kan brengen.
Indien U deze stappen niet zelf wil doorlopen, of U heeft hier gewoonweg geen tijd voor.
Dan kan U uw wagen zoals steeds met de grootste zorg door ons laten behandelen en winter klaar zetten.
Hiervoor hebben wij speciaal onze Winter Armor behandeling samengesteld.

Uw wagen leveren of afhalen, zo werkt het

 U wenst uw wagen door ons te laten behandelen? Praktisch gaat dit als volgt:

- U legt telefonisch, via email of in onze winkel een afspraak voor de behandeling vast.

- 2 dagen op voorhand zal U telefonisch door ons gecontacteerd worden, om het        geschikte aanlevermoment te overlopen en af te spreken.

 U kan uw wagen de avond vooraf, of 's morgens aanleveren.

- Wij kunnen uw wagen zonder probleem bij u thuis afhalen, hiervoor zijn wij volledig verzekerd.

- Indien u niet kan afgehaald of gebracht worden, of u simpelweg niet zonder wagen kan, dan kunnen   wij steeds een vervangwagen voor u ter beschikking stellen.

- Even voor afloop van de behandeling zullen wij terug contact met u opnemen om het geschikte     afhaalmoment af te spreken, de dag zelf of de volgende dag, de wagen kan natuurlijk ook bij u thuis terug afgeleverd worden.

Hoe kan ik mijn ramen eenvoudig reinigen?

Dit is hoogstwaarschijnlijk de grootste ergernis van meesten,
de ruiten van de wagen op een efficiënte en eenvoudige wijze reinigen,
en daarbovenop een streeploos resultaat bekomen.

Echter met de correcte techniek is dit probleem vrij eenvoudig te verhelpen.
Om de ruiten eenvoudig en streeploos te reinigen raden wij volgende zaken aan:

1. Speficieke microvezel glasdoek
2. Universele microvezel doek
3. Effectieve glas reinigerHet stappenplan om de ruiten streeploos te reinigen is als volgt:

1. Vernevel de glass reiniger voldoende op de universele microvezel doek,
     zodat deze voldoende nat is om de reiniger over te brengen naar het oppervlak.
2. Wrijf met de microvezel doek over het glazen oppervlak om de reiniger aan te brengen en deze open te spreiden, tijdens dit process zal je reeds een deel van de vervuiling van het oppervlak verwijderen.
3. Stap drie wordt vaak vergeten maar dit is echter een belangrijke stap om een goed resultaat te bekomen. Draai de universele microvezel doek om naar een droge zijde. Verwijder met deze zijde de overgebleven vervuiling van het oppervlak. Dit zal ervoor zorgen dat een streeploos resultaat eenvoudiger te bekomen is. 

4. Gebruik vervolgens de specifieke glasdoek om een streepvrij resultaat te bekomen, een glasdoek pluist niet, en laat ook geen structuur na.

5. Indien de ruit nog niet 100% helder of proper is, raden we aan om deze behandeling even te herhalen, het is hierbij ook belangrijk dat alle stappen opnieuw doorlopen worden.
Deze methode is identiek voor de binnenzijde van de ruiten.